perjantai 22. marraskuuta 2013

American dinner

Tänään tein puolivahingossa niin periamerikkalaista ruokaa, että oli pakko ottaa siitä kuva ja jakaa se täällä. Tein nimittäin hampurilaisia sekä niiden kanssa suurta amerikkalaista herkkua, bataattiranskalaisia.


Tässäpä vielä reseptit kiinnostuneille:

Hampurilaissämpylät (6 kpl), yhteishyvän ohje täältä
Tarvitset:
1 dl maitoa

1 dl vettä

1 rkl sokeria

25 g hiivaa

1 kananmuna

0,8 tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

Pinnalle

maitoa

2 rkl seesaminsiemeniä


Tee näin: 
Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja kaksi desiä jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.Jaa taikina kuuteen osaan. Pyöritä palloiksi ja paina ne litteiksi. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.Sivele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. 
Bataattiranskalaiset: (2-3 annosta)
Tarvitset:
1 bataatti
2 tl paprikamaustetta
1 dl öljyä
Tee näin:
Pese ja kuori bataatti ja viipaloi se ohuiksi suht kapeiksi suikaleiksi. Kaada suikaleet kulhoon ja lisää siihen paprikamauste ja suola. Kaada päälle öljy ja sekoita käsin, jotta öljy ja mausteet levittyvät tasaisesti. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 275-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Ohuet ranskalaiset kärtsäävät helposti, joten vahdi ranskalaisia 20 minuutin paiston jälkeen. Ranskalaiset ovat valmiita kun ne ovat sisältä pehmeitä, mutta kuoresta hieman rapeita.

Hampparien väliin voi tietysti laittaa mitä vaan, mutta me laitoimme majoneesia, ketsuppia, soijapihvejä, tomaattia, salaattia, suolakurkkua sekä cheddar-juustoa. Kyytipoikana meillä oli Mike's hard lemonade, ainut markkinoilla oleva, edes vähän lonkeroa muistuttava juoma. Tosin tämä juoma on olutpohjainen!! Mutta jenkkityyliin sisältää niin paljon sokeria, että olutta ei maista...

Oli muuten hyvää! Nyt voi hyvin ravittuna aloittaa viikonlopun vieton! Hyvää viikonloppua siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti