lauantai 2. marraskuuta 2013

Mustikkalettuja aamupalaksi

Kauppojen tarjonnan ja mainosten perusteella amerikkalaisen aamupalan kulmakiviä ovat erilaiset murot, makeat aamumuffinit sekä pannukakut ja vohvelit. Me olimme Suomessa tottuneet syömään aamupalaksi kaurapuuroa marjojen kera, ja sama tapa on jatkunut täälläkin, vaikka sokeroimattomia ei-annospakattuja kaurahiutaleita onkin joutunut välillä metsästämään alimman hyllyn nurkasta, ei siis mitään suosituinta ruokaa täällä. Viikonloppuisin olisi kiva kuitenkin syödä jotakin spesiaalimpaa aamupalaa kuin sitä ainaista kaurapuuroa. Olemme maistaneet aika monia pakastealtaan valmisvohveleista, mutta eivät ne kovin kummoisia ole olleet.

Joten heti konttimme saapumisen jälkeen tiesin haluavani tehdä aamiaiseksi lettuja omalla lettupannullani. Muokkasin perus lettutaikinaa korvaamalla osan maidosta kreikkalaisella jogurtilla (sitä rahkaa kun ei täältä löydy mistään järkevällä hinnalla) ja laitoin paistamisvaiheessa lettujen päälle muutamia pakastemustikoita. Tässä resepti:

Mustikkaletut:
n.16 pientä lettua

Tarvitset:
2 dl maitoa
0,5 dl kreikkalaista jogurttia (tai rahkaa)
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
0,5-1 dl pakastemustikoita (oman maun mukaan)
Tee näin:
Riko kananmunan rakenne. Lisää sekaan noin puolet maidosta, jogurtti,  sokeri ja suola. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti. Lisää loppu maito. Anna taikinan levätä 10-30 minuttia ennen paistoa. Paista pannulla voissa. Kaada pannulle taikinaa, anna hetken paistua ja ripottele pinnalle haluamasi määrä pakastemustikoita. Käännä sitten lettu ja poista toiselta puolelta vielä pieni hetki.

Erittäin simppeliä. Pieniä lettuja tulee n. 16 kpl, joten jos syöjiä on enemmän kuin kaksi, kannattaa taikina tehdä tuplana :).

Muuten aamupalamme sisälsi normaalit viikonloppuaamiaisen lisäkkeet;  appelsiinimehua, marjasmoothieta ja kahvia.  Hyvää!!

0,5 tl sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti